2015. február 8., vasárnap

John Green - Csillagainkban a hiba

Szívszorító, s nevettető. 


Számomra a könyv nagyon sok mindent jelent. Ráébresztett arra, hogy a valóéletben nem végződik minden történet boldogan, és az élet túl rövid, és túl fájdalmas ahhoz, hogy szomorúak legyünk. De egy ilyen kegyetlen világban, mint a miénk nehéz boldognak lenni. 
Emellett voltak rákban szenvedő rokonaim, akiket ennek a könyvnek a segítségével, még ha csak egy picit is, de sikerült megértenem.

A történet a fiatal Hazel Graceről szól, aki tüdő rákkal küzd. Anyukája depressziósnak diagnosztizálja, így egy támaszcsoportba küldi, ahol megismerkedik Isaackel, és a szívdöglesztő Augustus Watersel. Isaac a történet végére ( SPOILER ) mindkét szemét elveszti, Augustust pedig már fél lábúként ismerjük meg, de kigyógyult - legalábbis azt hitték - a rákból.
Hazel barátságot köt a két fiúval, majd Augustusnak ajánl egy könyvet, a Mennyei megbántást, melynek vége lezáratlan, így Gussal elutaznak Hollandiába, hogy pontot tehessenek a történet végére. De sajna az eredmény nem az lesz amit vártak.
Ugyanis az író, azaz Peter Van Houten, egy arrogáns seggfej. ( bocsánat a fogalmazásért )
Viszont szerelembe esnek, s azt várnánk minden rendbe jön, mikor bumm. Augustus egyszercsak közli, hogy kiújult nála a rák, és menthetetlen.
Még mindig reménykedünk a heppi endben, de sajna nem következik be. Augustus meghal.

A történet tele van humorral, és fájdalommal. Egyszer nevetsz, máskor sírsz. Nagyon átérezhető történetté tette John Green.

Oh, és akkor had "beszéljek" még a film adaptációról egy picit.
 A színészek valami elképesztőek! Remekül válogatták ki őket. Tehetségesek és gyönyörűek. Na meg ez az egyik leghitelesebb, megfilmesítés amit eddig láttam. Bár én örültem volna, ha a kivágott John Green jelenet is bekerül, de így is eszméletlen volt.

Persze én inkább azt támogatom, hogy előbb olvasd el, és csak aztán nézd meg, de ezt mindenki tegye a maga kedve szerint. :)

Ha felkeltettem az érdeklődésedet - bár ezt a könyvet szinte mindenki olvasta már -, indulj és vedd meg, majd egy forró tea, és puha takaró társaságában láss neki az olvasásnak.

,, Egyes végtelenek nagyobban, más végteleneknél. "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése